sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Osa 26: Neljän yön uninäky 1972

Esipuhe

Vaikka olin kirjoituksissani viime kerralla jo vuoden 1979 tapahtumissa, niin yliluonnollisella tavalla saamani työpaikka Orion Yhtymä Oy, Orion Analytica’sta toi selkeästi mieleeni vuonna 1972 näkemäni unen, joka osittain toteutui tuon työpaikan saamisessa. Kuten edellä mainitsin, olin juuri ennen tuon uninäyn näkemistä yhdessä elämäni suurimmista uskonkriiseistä ja tajusin erehtyneeni siinä, kun liityin muiden uskonystävieni ’imussa’ stadin vapaahelluntaiseurakuntaan, nimeltä Siion. Tähän sopii Raamatunjae:
Jer. 33:3 ”Huuda minua avuksesi, niin minä vastaan sinulle ja ilmoitan sinulle suuria ja salattuja asioita, joita sinä et tiedä.” Oli hätäsi mikä tahansa, niin YeHoWaH Elohim tahtoo auttaa sinua!

Uni pääpiirteittäin

Kun olin rukoillut vierain kielin noin tunnin, kunnes tunsin sisimmässäni rukouksen menneen läpi, niin nukahdin ja näin seuraavanlaisen värielokuvan tapaisen unen: ”Tulin sisälle erääseen valoisaan ja siistiin olohuoneeseen, jonka keskellä näin erään hyvin tutun nuorukaisen istuvan sohvalla ja lukevan sarjista. Kiinnostuin tietämään, että mitä sarjakuvalehti sisältää(?) Kävelin nuorukaisen taakse ja katsoin hänen oikean olkapäänsä yli lehteä. Se oli taitavasti kuvitettu ja tekstitetty hengellinen lehti. Yllättäen tuo nuorukainen olinkin minä itse ja siitä eteenpäin minä yksin istuin siinä sohvalla ja luin sitä sarjakuvalehteä suurella mielenkiinnolla! Sarjis käsitteli minun omaa elämääni!

Siinä kerrottiin siitä, miten menin hyvien ja ainoitten uskonystävieni mukana, ikäänkuin heidän 'imussaan' ja liityin tuohon Siionseurakuntaan, kysymättä erikseen Herrani mielipidettä, ja sitä minun olisi ehdottomasti pitänyt ensin kysyä! Liityin sinne siksi, että Jeesus-talolla ollessani Veikko Hursti kehotti kaikkia nuoria uskovia liittymään johonkin paikallisseurakuntaan ja hän vaimoineen kuului Siionseurakuntaan. Alussa kaikki oli ihan hyvin, mutta jo noin 2 kk:n kuluttua koin alkavani voida hengellisesti hyvin pahoin ja että jos jatkan srk:ssa oloa, niin todennäköisesti tulen kokemaan hengellisen kuoleman. Sitten näin sarjiksessa ihmissilmille näkymättömiä salaisuuksia!

Hengellinen vankila!

Näin srk:n hengellisen rakenteen. Näin miten me srk:n nuoret vaelsimme hyvin hämärästi valaistussa pyöreässä rakennuksessa, jonka sisäsali oli noin 100 m halkaisijaltaan ja jossa ei ollut seinässä yhtäkään ovea poistumista varten! Katto oli kupolikatto, jossa oli sen alareunan kohdalla aukko, noin 2 x 2 m, josta pilkisti sinitaivas. Me nuoret vaelsimme ikään kuin lammaslaumana rakastaen toisiamme ja luullen menevämme eteenpäin (eli kasvamalla uskossa). Nuoret katsoivat vain toinen toisiinsa, eivätkä tajunneet, minne he kulkivat, vaan luottivat toinen toisiinsa. Kun katsoin tarkemmin mihin me kuljimme, niin näin meidän kulkevan suurta ympyrää eräänlaisen noin 50 m halkaisijalta olevan mustan korokkeen lähellä. Koroke oli noin 20 cm korkeammalla kuin muu lattia. Emme vaeltaneet aivan korokkeen vieressä, vaan noin reilun metrin etäisyydellä siitä. Me vaelsimme suurta ympyrää yhä uudelleen ja uudelleen!

Hälytyssoitot!

Kun vaelsimme kaikessa rauhassa, niin yllättäen näin pyöreästä ulkoseinästä rakennetun koko salin kiertävän lehterin, joka kohosi lattiasta noin 3 m korkeudelle. Siellä näin kahden valkopukuisen enkelin pitävän suullaan kultaista trumpettia ja puhaltavan kaksi pitkää hälytyssoittoa, joiden aikana nuorten piti välittömästi syöksyä sen korokkeen tyvessä olevista, noin 1 m halkaisijaltaan olevista aukoista jalat edellä turvaan! Niitä aukkoja oli tasaisin välimatkoin, mutta niitä oli yksi vähemmän kuin nuoria, joten yksi nuori joutui pakostakin jäämään ilman turvapaikkaa. Sarjakuvan mukaan se, joka ei heti ehtinyt hypätä alas kohdallaan olevasta aukosta, joutui pikimustiin pukeutuneiden pahojen miesten, pimeyden enkelien saaliiksi. Niitä enkeleitä oli kauttaaltaan sen lehterin ympärillä ja he ampuivat tulta palavia nuolia, jotka lensivät viuhuen eri puolilta salia ja upposivat uhriin, joka kaatui haavoittuneena ja kuoli lopulta hengellisen kuoleman.

Salaisuus paljastui

Ne nuoret, jotka ehtivät hypätä aukosta turvaan putosivat ihan samanlaiseen saliin ja taas he alkoivat kiertää samanlaista koroketta ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut ja jälleen hälytyssoiton soidessa kaikki muut ehtivät hypätä turvaan paitsi yksi, koska tässäkin salissa oli yksi turva-aukko liian vähän. Silloin tajusin, miten salakavala vankila ja suorastaan hengellinen keskitysleiri tuo seurakunta oli, sillä sama meno jatkuisi koko ajan alaspäin, kunnes jäljellä olisi vain yksi nuori uskova, eikä siinä alimmassa kerroksessa olisi yhtään aukkoa turvapaikaksi. Kaikki nuoret olisivat siinä vaiheessa joutuneet perkeleen saaliiksi! Huh-huh!

Sarjis jatkui

Ainoa todellinen pakotie tuosta vankilasta oli kupolikaton alareunassa oleva aukko, noin 2 x 2 m. Mutta aukko oli noin 6,5 m korkeudessa, eikä ollut tikapuita, jotta sen luo voisi ensin kiivetä ja sitten hypätä ulos. Sarjiksen mukaan se, joka onnistuisi hyppäämään aukosta ulos, putoaisi tasaiseen hiekkaerämaahan, joka oli autio silmänkantamattomiin. Hänen tulisi heti sinne pudottuaan painautua sen suuren rakennuksen ulkoseinämän varjoisaan syvennykseen piiloon määräajaksi. Kun joku pääsi ulos, niin heti sen rakennuksen ulkomuurista avattiin valtavat kaksoisovet ja kaiuttimista kuului hirveä ja voimakas huuto: ”Yksi on päässyt karkuun!” Samantien rakennuksesta lähti valtavalla vauhdilla useita punaisia hälytysajoneuvoja, joiden valonheittimet pyyhkivät kaikkea hiekkaerämaata ristiinrastiin edestakaisin ikäänkuin haravoiden koko alueen, voidakseen löytää karkulaisen ja palauttaa tämän takaisin vankilaan.

Outo laite erämaassa?

Kuvasarja jatkui siten, että kun ne kaikki hälytysajoneuvot olivat lopulta palanneet takaisin samaan rakennukseen, kaksoisovet oli suljettu ja syvä hämärä laskeutunut tienoon ylle sekä hiljaisuus, niin silloin karkulaisen piti tulla esiin piilostaan ja kävellä sitä hiekkaerämaata auringonlaskun suuntaan melko kauas, kunnes hän saapui oudon laitteen luo. Se laite oli identtinen tuon Orion Yhtymä Oy Analytica’ssa olleen huippusalaisen projektin kanssa, jonka jatkokehittelyn ja laboratoriotestien tekemisen sain tehtäväkseni 1.3.1979 alkaen. Siis vasta 6,5 vuotta unen näkemisen jälkeen!

Laitteen rakenne

Laite oli kiinnitetty pöytään, joka oli kooltaan 150 cm x 75 cm x 75 cm (pituus, leveys, korkeus). Siihen oli pituussuunnassa tehty V-muotoinen lovi puoliväliin leveyttä ja V:n pohjassa oli noin 15 cm suoraa osaa pöydän pituussuuntaan. Siihen V-aukkoon oli pultattu kiinnitysraudoin se outo laite, joka oli kuin pieni kanuuna, jonka piippuosa oli suunnattu noin 40 cm pöytätasosta ylöspäin hieman suippeneva ylöspäin mentäessä ja sen alla rakenne jatkui noin 40 cm alaspäin. Rakenne oli pyöreä, ollen kirkasta terästä, paitsi, että alaosan teräslieriön ympärillä oli kupariset ohuet putket kierukalla pöytätasosta alaspäin. Olen peruskoulutukseltani konekonstruktioteknikko ja siksi laite oli perin mielenkiintoinen! En tiennyt, mikä se oli.

Yhteys omiin joukkoihin

Karkulaisen piti säätää tuo outo laite sen pöytätasosta ylöspäin kohoavan pyöreän kanuunan tapaisen tyven kohdalta sen molemmin puolin olevilla säätövivuilla. Kun säädöt oli tehty, niin karkulaisen piti odottaa kärsivällisesti ja tarkkailla taivaan rantaa auringonlaskun suunnassa. Kun horisontista nousi hienossa muodostelmassa lentävä viiden suuren suihkulentokoneen laivue, joka tuli karkulaisen yläpuolelle yötaivaalla, ja juuri kun muodostelman ensimmäinen kone oli aivan tuon oudon laitteen yläpuolella, niin karkulaisen piti painaa eräänlainen vipu alas, jolloin laitteesta nousi suoraan ylöspäin täysin äänettömästi valtavan kirkas viivasuora valosuihku kuin hitsausvalokaari ja se osui tuohon ensimmäiseen lentokoneeseen keskelle sen pohjaa ja jäi palamaan laitteen ja lentokoneen välille. Silloin kaikki ne viisi konetta pysähtyivät taivaalla paikalleen ja oli saatu yhteys omiin taivaallisiin joukkoihin. Sen jälkeen sarjiksessa vedettiin esirippu eteen, eikä näytetty enempää tulevaisuuteen.

Sama uni tarkemmin

Herättyäni unesta muistin sen tarkoin ja koska olin varma, että se oli rukousvastaus edellisiltana vierain kielin rukoilemaani rukoukseen, niin painoin unen mieleeni ja tutkistelin sitä mielessäni. Kun tuli saman päivän ilta, niin rukoilin Herraa näyttämään sama uni hieman yksityiskohtaisemmin, että voisin tajuta, mitä Hän sen kautta minulle tahtoo ilmoittaa. Rukoilin jälleen noin tunnin vierain kielin, kunnes sain varmuuden siitä, että rukous oli kuultu taivaassa. Herra näyttikin samasta unesta sen ensimmäisen kolmanneksen yksityiskohtaisemmin heti sinä yönä ja siinä tuo karkulaisnuorukainen olin minä. Myös sen päivän iltana jälleen pyysin Herraa näyttämään unen jatkoakin yksityiskohtaisemmin ja kun olin rukoillut taas ensin vierain kielin voittoon, niin nukahdin sinä iltana ja näin toisen kolmanneksen samasta unesta yksityiskohtaisemmin. Saman päivän iltana rukoilin saada nähdä loputkin unesta tarkemmin ja rukoiltuani jälleen vierain kielin voittoon, nukahdin ja sain nähdä myös sen kolmannen kolmanneksen samasta unesta ja siihen tuli mielenkiintoisia lisäyksiä sarjikseen verraten. Kerron tästä neljäntenä yönä näkemästäni unesta ensi kirjoituksessani ja mitä tärkeitä yksityiskohtia siihen tuli lisää.

Mitä ajatuksia nuo kolme perättäisinä öinä näkemääni unta sinussa herättivät? (Kerron neljäntenä yönä näkemäni loppuosan unesta ensi kerralla)

Nyt on aika jälleen teidän muiden osallistujien kertoa miten jokin Raamatunkohta on elänyt elämässänne.

Olen kuulolla, joten olkaapa hyvät J


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti