maanantai 25. helmikuuta 2013

Osa 32: Tukholmassa 1984-85

Esipuhe

Edellisessä kirjoituksessani kerroin, miten olin päässyt Tukholman AMU-Centeriin opiskelemaan. Olin opiskellut 5 kk:n Ruotsinkielenkurssista noin 2 kk, kun mainitsemani yliopettaja lupasi päästää minut koneinsinööripohjaiselle ammatintäydennyskurssille vain jos kykenen saavuttamaan toiseksi parhaan arvosanan eli tason E-F Ruotsinkielenkurssin lopussa pidettävässä testissä, vastaten lähes Ruotsissa syntyneen kielitaitoa.

TV oli tarjouksessa

Koska olin tuolloin jo 35-vuotias, niin riittävän korkean kielitaitotason saavuttaminen tuntui aivan liian vaikealta, etenkin, kun opettajani oli laiska opettamaan ja hoiti liikeasioitaan oppituntien aikana jättäen meidät oppilaansa toistuvasti istumaan luokkaan ja tekemään oma-aloitteisesti kielenharjoitustehtäviä. Muuan marokkolainen islam-uskoinen nainen nosti siitä kovan metakan ja valitti siitä yliopettajallekin. Näin lehtimainoksessa erittäin edullisen satelliitti-TV-tarjouksen: 2000 kr ja aloin pohtia sen hankkimista.

En halunnut TV:tä

Olin uskovana aiemmin tullut siihen tulokseen, etten tahdo koskaan ostaa TV:tä, koska se on ollut paholaisen hallussa saasta- ja jumalanpilkkaohjelmineen jo varhaisesta alusta alkaen. Toisaalta tiesin, että loogisesti ajatellen se olisi juuri tuolloin ollut kaikkein tehokkain apu kielenopiskeluun, koska Ruotsinkielisiä ohjelmia katsellessani olisin oppinut kielen audiovisuaalisesti eli nähnyt kuvan, kuullut äänen ja voinut lukea tekstinkin. Kävin sisimmässäni kovaa taistelua pyrkien vakuuttamaan Herralle, etten katsoisi siitä mitään saastaohjelmaa.

Päätin ostaa TV:n

Sitten eräänä lauantaina päätin asian ja sanoin sisimmässäni Herralle: ”Nyt tämä poika lähtee ostamaan sen halvan TV:n.” Herra vastasi rauhallisella äänellä: ”Mene vain ja ota henkilöllisyystodistuksesi ja kaikki rahasikin mukaan, kuten aiot, mutta tiedä se, että TV:tä sinä et osta!Olin todella hämmästynyt tuosta vastauksesta! Matkustin ensin bussilla ja sitten toisella bussilla kyseisen Expert-liikkeen eteen ja katselin näyteikkunasta sitä tarjous-TV:tä.

Näkymätön este!

TV oli upea ja päätin mennä sisälle liikkeeseen, mutta törmäsin näkymättömään esteeseen oviaukossa. En kerta kaikkiaan päässyt ovesta sisään. Ihmiset katselivat pitkään, että miksi mies seisoo oviaukossa, eikä tule sisälle? Olin varmaan täysi tomppeli heidän silmissään! Ajattelin, että tämä ei voi olla totta(?) Ei näin voi tapahtua! Kävelin pienen lenkin lähistöllä ja päätin mennä uudelleen siihen liikkeeseen. Taas törmäsin näkymättömään esteeseen! Mutta tämä pohjalaispoika ei vähällä luovuta, vaan tein taas pienen lenkin lähistöllä ja yritin kolmannen kerran sisälle. Jälleen jokin näkymätön este esti minua menemästä sisälle. Silloin luovutin ja sanoin Herralle: ”Herra, nyt tajuan, että se näkymätön este olet Sinä. Pyydän anteeksi väärää aikomustani ja lupaan, etten koskaan enää edes aio ostaa TV:tä, enkä huoli sellaista edes ilmaiseksi. Tämä asia on nyt minun kohdaltani loppuun käsitelty.”

Outo tapaus

Kun astuin bussiin, niin syvä taivaallinen rauha laskeutui sisimpääni ja koin Herran antaneen anteeksi väärän aikeeni. Hän ymmärsi myös sen, miksi aioin ostaa TV:n, nimittäin ainoastaan oppiakseni Ruotsia. Koin Herran vakuuttavan sydämessäni, että Hän auttaa minua siinä kielitestissä, jos opiskelen ahkerasti. Kun tulin asuintaloni pihalle, näin kaksi poliisiautoa siellä ja he kirjoittivat kuulustelupöytäkirjaa. Kysyin heiltä, että mitä on tapahtunut? He sanoivat, että juuri siihen taloon on tehty (poissa ollessani) useita asuntomurtoja eri kerroksiin ja anastettu paljon arvotavaraa ja käteistä. Poliisit pyysivät minua tarkastamaan asuntoni ja tulemaan heti heidän luokseen kertomaan, jos sinnekin oli murtauduttu keskellä päivää.

Herran antama opetus

Asuntooni oli yritetty murtautua, sillä postiluukun kautta oli isketty useita säleitä sisälle, mutta ovi oli lukossa. Menin alas poliisien luo. He tulivat asunnolleni ja kirjoittivat pöytäkirjan murtoyrityksestä ja ihmettelivät, miksi asuntooni ei oltu päästy sisälle, vaikka minulla ei ollut edes varmuuslukkoa ovessa? Varmuuslukollisiinkin asuntoihin oli onnistuttu murtautumaan sisälle. Lisäksi minun asuntoni oven lukon kieli olisi ollut helppo vääntää sisään noin 1 cm kokoisen ilmaraon vuoksi. Ovi oli niin löysästi kiinni, että käytävän ilmapaine-erotkin saivat sen hölskymään saranoillaan.

Poliisien lähdettyä istahdin sängylle ja ihmettelin sitä samaa ja kysyin Herralta: ”Voi Herra, nyt en ymmärrä, mitä kaikkea minulle tänään oikein tapahtui?Herra vastasi: ”Murtovarkaat yrittivät murtautua sinun asuntoosi, mutta MINÄ estin sen. Samoin perkele yritti murtautua sinun sieluusi TV-hankinnan kautta, mutta MINÄ estin senkin! Silloin kyyneleet alkoivat virrata pitkin poskiani ja aloin itkeä liikutuksesta. Kiitin koko sydämestäni ylen rakasta Vapahtajaani Hänen avustaan! HalleluYah!

Tuon tapauksen seuraus

Muuan tuttu suomenjuutalainen mies kertoi, että TV:n mekaaninen rakenne ja sen jumalattomat ohjelmat on profetoitu selvästi Sakarjan kirjassa jo noin 2500 vuotta sitten. Päätin tutkia asian ja kun löysin asuintaloni kaatopaikalta kaksi normaalikokoista TV:tä, Telefunken ja Löewe Opta, niin raahasin ne asunnolleni. Avasin ne ja tutkin niiden sisällön ja totesin kaverini olevan täysin oikeassa! Voit lukea tutkimukseni tulokset blogista:

Läpäisin kielitestin

Opiskelin ahkerasti ja tein jopa paastorukouksen asian puolesta. Herra auttoi minua Ruotsinkielen testissä saavuttamaan juuri sen vaaditun hyvän tason: E-F. Korkein taso olisi ollut F. Pääsin sen jälkeen siirtymään välittömästi AMU-C:n kurssille nimeltä: ”Praktisk produktionsteknik för maskiningenjörer”, suomeksi: ”Käytännön tuotantotekniikkaa koneinsinööreille”. Se kesti 3½ kk ja sisälsi myös viikon kurssin Skandinaviska Gjuteriskolan’issa, Jöngköpingissä. Sitten sain siirtyä heti 3½ kk:n teoriajaksolle nimeltä: ”Konstruktioteknik för maskiningenjörer”, suomeksi: ”Konstruktiotekniikkaa koneinsinööreille”. Olin kurssini paras sillä viikon kurssilla Jönköpingissä ja muutenkin onnistuin hyvin.

Henkien taistelu

Minut siirrettiin suunnitteluluokassa erään juutalaisen maahanmuuttajan, Jov X:n (peitenimi) viereisen piirustuspöydän ja työpöydän ääreen. Hän oli koneinsinööri ja saanut ankaran ortodoksijuutalaisen kasvatuksen. Hän lauleskeli piirtäessään suosikki-iskelmiä tosi hyvin, eikä välittänyt pätkääkään muista ympärillään. Kun yritin kohteliaasti kertoa hänelle hyvää sanomaa Jeesuksesta, niin olin hänen silmissään umpipakana. Hän alkoi puhutella minua hyvin loukkaavasti, mutta vaikenin täysin ja aloin rukoilla hänen puolestaan, sillä tiesin nimenomaan Herran sijoittaneen minut hänen viereensä. Kun hän huomasi, etten maksanut hänelle samalla mitalla takaisin, vaan vaikenin, niin hän ei kestänyt sitä kauan, vaan eräässä vaiheessa hän pyysi kaikkien kuullen minulta anteeksi rumaa käytöstään(?) 

Hän kertoi sen johtuneen siitä, että kristityt ovat vainonneet juutalaisia kautta vuosisatojen. Kerroin juutalaisten surmanneen ENSIN oman Vapahtajansa roomalaisten kätten kautta ja juonitelleen monen Jeesuksen seuraajankin surmat. Esimerkiksi kerroin Stefanuksen kivittämisen, jonka nimenomaan juutalaiset suorittivat. Vakuutin hänelle, etteivät todelliset Jeesuksen opetuslapset ja Hänen opetustensa noudattajat ole koskaan vainonneet juutalaisia. Se sai hänet miettimään asiaa perinpohjin ja yllättäen vaikenemaan pitkäksi aikaa, jota muutkin kurssilaiset ihmettelivät.
Lue Ap.t. 1:8b Yeshua sanoi meille opetuslapsilleen: ”…te tulette olemaan minun todistajiani…”

Todistus myös Jov X:lle!

Annoin toki hänelle anteeksi ja sanoin ymmärtäneeni hänen reaktionsa. Asia oli sillä selvä! Sitten muuan kurssilla ollut nainen - jota autoin Guteriskolanissa (Valimokoulussa) valamalla hänelle pienoiskanuunan kaikkine osineen veteraani veneeseen - sanoi, että erään toisen kurssilaisen tulisi yrittää päästä eroon tupakasta, koska tämä ei kyennyt istumaan edes yhtä tuntia ilman hermosavuja. Silloin Herra pyysi minua kertomaan sille ketjupolttajalle kaikkien kuullen, sillä myös Jov X ja muutama muukin tupakoi, erään lähes uskomattoman tapauksen eräästä suomalaisesta nuorukaisesta, joka oli tupakan ja huumeen orja, mutta Herra Jeesus ilmestyi hänelle ja hän tuli uskoon ja vapautui heti samana iltana molemmista paheistaan!

Kun aloin puhua rauhallisesti Ruotsin kielellä tuota kertomusta, niin tunsin miten jokin näkymätön olento yritti kuristaa minua kurkusta ja saada minut olemaan vaiti, mutta tajusin sen olleen perkeleen henki ja jatkoin vain kertomistani, koko ajan sisimmässäni rukoillen! Kaikki kuuntelivat minua henkeään pidätellen! Löydät tuon kertomuksen seuraavasta kirjoituksestani, sen 3.:sta kohdasta: ”Adonai Yeshuan ilmestys”:
http://toteutuneita.blogspot.fi/2012/12/osa-9-suuria-ihmeita-syksylla-1972.html

Jov X muuttui!

Tuon todistuksen seuraus oli se, että se mies, jolle sen ensisijaisesti kerroin, järkyttyi niin paljon, ettei koskaan enää tullut kurssille! Mutta suurin ihme oli se, että Jov X uskoi minun puhuneen totta ja muuttui heti erittäin ystävälliseksi minua kohtaan. Hän uteli, että mihin seurakuntaan kuulun? Kerroin kuuluvani Finnish Pentecostal Church’iin, mitä hän ei ymmärtänyt. Pingstkyrkan eli Helluntaikirkko oli hänelle vielä suurempi kysymysmerkki. Selitin sitä hieman hänelle. Muistan miten hän vielä kurssin loputtuakin, muiden jo lähdettyä, tuli yksinään luokseni ja kertoi isänsä aina kertoneen hänelle, miten Kristityt ovat vainonnet juutalaisia, eikä hän ollut asettanut sitä kyseenalaiseksi. Nyt hän oli ensi kertaa alkanut ajatella asiaa vainottujen Kristittyjen kannalta ja pahoitteli syvästi käytöstään. Hän toivotti minulle vilpittömästi kaikkea menestystä elämääni, samoin minä hänelle!

Työpaikan hakuprosessi

Kurssin lähestyessä loppuaan lähetin jo hyvissä ajoin (2 kk sitä ennen) 20 hakemusta eri firmoihin ja sain kahteen firmaan kutsun saapua työhönottohaastatteluun. Toinen niistä oli lähellä Tukholmaa ja toinen Göteborgissa. Ne olivat Konsulttitoimistoja, jotka välittävät suunnittelijoita eri firmoihin. Kummassakin minulle tarjottiin ihan samaa ja hyvää palkkaa ja jatkuvaa palkallista ammatin täydennyskoulutusta, jopa ilmaista asuntoa kuukausiksi voidakseni asettua paikkakunnalle, joten minun oli erittäin vaikeaa tehdä valinta. Rukoilin ja Herra auttoi minua tekemään juuri oikean valinnan ja antoi siitä varmuuden hyvinkin pian.

Kerron ensi kerralla, miten Herra auttoi minua valitsemaan oikein. Kirjoituksen nimeksi sopii:
Göteborgiin 1985

Nyt on teidän muiden vuoro kertoa jostakin Raamatunkohdasta, joka on alkanut elää teille!
Olkaa hyvät J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti