tiistai 12. helmikuuta 2013

Osa 28: Orion Analytica 1979-82

Esipuhe 

Aluksi tiedoksi aiemmat kirjoitukseni lukeneille: Olen lisännyt edellisen kirjoitukseni loppupuolelle selityksen siitä, miten ymmärrän sen neljänä yönä näkemäni unen opetuksen ja suosittelen sen lukemista oikein ajatuksella!

Minut siirrettiin Espoon Tontunmäessä, Penisilliinitehtaan viereisestä rakennuksesta Touhukuja 3:ssa sijaitsevaan Teknisten Kehitysprojektien omaan rakennukseen 1980. Siellä tehtäviini kuului osallistua monenlaisten puoliautomaattisten analysaattorien tuotekehittelyyn yhdessä kuuden muun kanssa. Vastasin runkorakenteiden suunnittelusta, logoista ja erilaisten lisälaitteiden tilauksista. Orionilla työskentelevät olivat tuohon aikaankin erittäin korkeasti oppineita, sillä 25%:lla heistä oli kuulemma akateeminen koulutus. 

Tärkein projekti 

Sain 1980 sydämelleni perustaa yhdessä Teuvo Vuorelan kanssa Raamattupiirin Orion Yhtymään ja Herra auttoi meitä siinä. Saimme käyttöömme kokoushuoneen ja pidimme siinä viikoittain kokouksia, joihin osallistui uskovia useista eri herätysliikkeistä. Kokoonnuimme myös toinen toistemme kodeissa. Tapasin muutamia heistä myös myöhemmin, esim. Ruotsiin muutettuani ja erään heistä täällä Turussa noin vuonna 2005. Minulle jäi kauniita muistoja heistä kaikista, etenkin Maija Ilolasta, vaikka useimpien nimet ovat jo unohtuneet! HalleluYah!

Ennusuni toteutui 

Kerroin nähneeni erään unen työpaikastani juuri ennen työhönottohaastatteluun menoa ja se toteutui seuraavasti: Ollessani vielä TEM-projektissa 1979, menimme intialaisen tekniikan tohtori Shubh K. Suri'n kanssa eräänä päivänä yhdessä Orionin ruokalaan ja Suri johdatti minut yllättäen erääseen johtajien pöytään ja asetti minut istumaan vastapäätä erästä suomenjuutalaista miestä, jolla oli sen unessa näkemäni taulun tavoin upeat kehykset eli kaunis ulkomuoto, mutta elämä hengessä häneltä puuttui täysin! Suri esitteli meidät toisillemme sanoen: ”Nyt tässä on kasvotusten kaksi todella fiksua miestä, toinen juutalainen ja toinen vakaumuksellinen kristitty. Teillä on varmaan paljon yhteistä puhuttavaa, koska te uskotte samaan Jumalaan. Olkaa hyvät ja jutelkaa, minä mielelläni kuuntelen.” Peitenimeltä Dan, sanoi tuohtuneena: ”Meillä ei ole mitään yhteistä, enkä pidä siitä, että kristityt yrittävät käännyttää minua!” Vastasin: ”Uskomme todellakin samaan Jumalaan, mutta Dan on siinä oikeassa, että me kristityt uskomme Jeesukseen oikeana Messiaana, mutta hän useimpien juutalaisten tavoin ei usko, vaan pitää Jeesusta vääränä Messiaana.” Mainittakoon, ettei Suri ollut silloin kristitty, vaan fiksu vakaumuksellinen hindu, joka luki joka päivä hindujen pyhää kirjaa nimeltä Bhagavad Gita, jonka myös minä luin Suri'n pyynnöstä läpi, kuten hän Raamattua pyynnöstäni.

Paastorukous 

Herra kehoitti minua soittamaan Danille eräänä iltana ja juttelimme hetkisen kahdestaan. Sanoin Israelin Jumalan olevan rakkauden Jumala, joka haluaa myös Danin löytävän itselleen ikuisen elämän uskon kautta Jeesukseen. Dan vastasi: ”Rakkauden Jumala kuoli silloin, kun ne 6 miljoonaa juutalaista tapettiin Hitlerin vainoissa.” En jatkanut tuolloin keskustelua, vaan päätin Herran kehoituksesta mennä Danin vuoksi 3 pv:n paastorukoukseen. Sinä aikana sain todella hienon profetian Dania varten ja Herra kehoitti minua tuomaan sen isolle ryhmälle ihmisiä tasan klo 12 Orionin virkailijaruokalassa eräänä tiettynä maanantaina ja juuri sellaisessa paikassa seisoen, josta oli lyhyt ja suora näköyhteys Danin kasvoihin.

Tein juuri niin kumpikin käteni taivasta kohden kohotettuna ja pukeutuneena valkoiseen lääkärin työtakkiin, kuten siellä oli tapana. Aloitin puheeni sanoen: "Huomio! Nyt seuraa tärkeä tiedotus!" Silloin laskeutui syvä hiljaisuus kaikkialle ruokalaan, jossa oli silloin muutama sata ruokailijaa ja kaikkien silmät katsoivat minuun, jopa ruuan jakajien silmät ja ruuanjakokin keskeytyi siksi aikaa. Ennen profetoimista puhuin lyhyesti vierain kielin. Profetia oli suurin piirtein tämä: ”Näin sanoo Hän, joka on luonut maan, taivaat, meren ja vetten lähteet: ’Minä annan suuren armon kohdata kaikkia niitä, jotka ottavat vaarin tämän profetian sanomasta. Minun Poikani on kukistanut Siionin vuorella Golgatalla kuoleman ajaksi ja ikuisuudeksi. Jokainen teistä, joka panee toivonsa Hänen veriuhriinsa saa armon!’ ”
1. Kor. 14:39 Sen tähden, veljeni, harrastakaa profetoimista älkääkä estäkö kielillä puhumasta.

Profetian vaikutus 

Poistuin ruokalasta heti profetoimisen jälkeen ja sain kuulla jälkeen päin sen kahdesta seurauksesta:
1) Muuan korkeassa asemassa oleva nainen oli kysynyt eräältä Raamattupiirimme jäseneltä: ”Mitä oli se kaunis kieli, jota se mies puhui ennen profetoimista?”
2) Eräs (oman todistuksensa mukaan) luopiotilassa silloin ollut vapaaseurakunnan veli kertoi istuneensa silloin ruokailemassa ja hänen vieressään istui muuan Espoon helluntai-srk:an (jossa myös minä olin siihen aikaan jäsenenä ja laulukuorossa) kuuluva vanhemmistoveli, joka oli raivostunut siitä, että aloin profetoida tuollaisessa paikassa ja oli jo noussut ylös, aikeenaan tulla luokseni ja viedä minut pakolla ulos, mutta tuo luopiotilassa ollut veli oli tarttunut häntä kunnon otteella käteen, estänyt häntä tulemasta luokseni ja sanonut: ”Älä estä tuota miestä, sillä hänellä on hyvä sanoma meille kaikille.” Adonai käytti siis häntäkin.
- Koin, ettei minun enää ollut tarvis puhua Danille sen jälkeen sanaakaan, enkä myöskään puhunut, vaan ainoastaan rukoilin, että Herra hoitaa 'projektin' kotiin :) .
- Tähän sopii seuraava Raamatunkohta: 1. Tess. 5:20-21
20. profetoimista älkää halveksuko, 21. mutta koetelkaa kaikki, pitäkää se, mikä hyvää on;

Epäonnistumisten suma 

Vuonna 1981 alkoi tapahtua outoja asioita. Meidän koko ryhmän työt alkoivat epäonnistua täysin käsittämättömällä tavalla jokaisen tekijän kohdalla. Lukkoon lyödyt aikataulut venyivät osin yli kaksinkertaisiksi, eikä projekti ollut silloinkaan vielä valmis! Epäonni koski myös minua. Vaikka en itse tehnyt suunnitteluvirheitä, niin eräskin asia, jonka minun piti teettää alihankkijan toimesta, epäonnistui peräti neljä kertaa jopa niin, ettei sellainen vaikuttanut olevan edes teoreettisesti mahdollista! Lopulta eräs ryhmämme jäsen tuli luokseni ja sanoi minulle kahden kesken: ”Vaikka en ole uskovainen, niin mielestäni tämä paikka on noiduttu, koska mitä tahansa yritämme tehdä, niin se kaikilta epäonnistuu niin oudolla tavalla ja usein ja jopa siten, ettei sen pitäisi olla edes mahdollista. En ole missään muussa työpaikassa kokenut vastaavaa! Onko tämä työpaikka noiduttu myös sinun mielestäsi?

Ei ollut noiduttu 

Vastasin kaverille, ettei kyseessä ole noituus, vaikka ahkera työskentely täällä Tontunmäen Touhukujalla voisi antaa sellaiselle olettamukselle jonkinlaisen ’epätieteellisen’ olettamuksen J Kerroin noiden outojen tapausten johtuvan mielestäni siitä, että kaksi hyvin tuntemaamme henkilöä, jotka taistelevat keskenään kunniasta näiden projektien johdossa, eivät ole Herralle sen johdosta mieleen ja siksi Hän näyttää, että ilman Hänen siunaustaan mikään ei onnistu, vaikka kuinka yrittäisi.

Erityinen rukous 

Kun nuo epäonnistumiset vain jatkuivat myös vuonna 1982, niin rukoilin seuraavan uskonrukouksen: ”Rakas taivaan Isä, pyydän Sinulta Poikasi Jeesuksen Nimessä seuraavaa: ’Jos tämä epäonni vain lisääntyy parina seuraavana kuukautena, niin siitä tiedän Sinun olevan sen takana ja että tahtosi on se, että menettelen eräältä uskonveljeltäni saamani pyynnön mukaisesti ja sanoudun irti tästä työpaikasta 1.6.1982 ja muutan Tukholmaan hänen työkaverikseen EV-työhön. Kiitos että kuulit tämän rukoukseni. Aamen.’ ” Rukoilin näin siksi, etten voinut rikkoa lupaustani ja lähteä työpaikasta ennen kuin 3 vuotta tulisi täyteen. Halusin täyttää lupaukseni 3 lisäkuukaudella. Rukoilin noin myös siksi, että Raamatun mukaan esim. Joosefin ollessa Egyptissä, oli Herran siunaus työn yllä merkkinä siitä, että Joosef oli Herran tahtomalla paikalla ja Hänelle otollisissa työtehtävissä.

Syy tuohon rukoukseen 

Eräs uskonveli, Jaakob, oli soittanut minulle Tukholmasta vuoden 1982 alussa ja kertonut Herran ilmoittaneen hänelle, että Herra tulee lähettämään minut pian sinne hänen luokseen ja EV-työkaverikseen. Hän kertoi saaneensa siitä ilmoituksen seuraavasti: Muuan uskova nainen, jolle Herra oli antanut profetian lahjan, tuli yllättäen heille kylään. Kun he joivat yhdessä teetä ja Jaakob ajatteli silloin juuri minua, niin tuo nainen sai voimallisen profetian ja sanoi: ”Näin sanoo Herra: Minä lähetän sinun avuksesi evankelioimistyöhön juuri sen miehen, jota nyt ajattelet!” Naisella ei ollut itsellään mitään aavistusta siitä, mitä tai ketä Jaakob silloin ajatteli.

Aika selkeä ilmoitus Jaakobille, mutta sanoin hänelle, etten lähde minnekään, ellei Herra itse ilmoita minulle asiaa ensin selvästi ja henkilökohtaisesti, koska tiedän saaneeni nykyisen työpaikan erittäin yliluonnollisella tavalla ja olen tehnyt lupauksen pysyä siinä vähintään 3 vuotta. Minulle oli siis avattu uusi ovi jo raolleen nykyisen kenties sulkeutuessa(?)

Eräs ennusuni 

Sinä keväänä näin myös seuraavan unen: Menin maanantaina töihin ja huomasin esimieheni työpöydän olevan tyhjä, samoin hänen piirustuslautansa. Yleensä työpöydällä oli paljon piirustuksia ja muita asiapapereita, samoin hänen piirustuslaudallaan. Etsin häntä kaikkialta talosta, enkä löytänyt. Herätessäni muistin oudon uneni ja päättelin sen tarkoittavan sitä, että esimieheni Pertti Nuopponen on lähtenyt pois firmasta. En kertonut unesta seuraavana päivänä muutoin mitään, paitsi että sinä iltapäivänä en enää malttanut vaieta, vaan sanoin Pertille: ”Näin viime yönä unen, jonka mukaan sinä olit irtisanoutunut ja mennyt johonkin toiseen työpaikkaan. Toivon, ettei uni toteudu, mutta pelkään sen toteutuvan, sillä useimmat tuollaiset ’arvoitukselliset’ uneni ovat toteutuneet.”

Pertti oli vaiti ja hymyili oudosti. Sain kuulla kuukauden päästä visusti salaisuutena pidetyn asian, että Pertti oli irtisanoutunut juuri sen päivän aamuna, jonka iltana mainitsin hänelle unesta. Pertti muisti mainintani ja kysyi uteliaana, että mitä näin hänen tulevasta työpaikastaan Kone Oy:stä? Vastasin, etten mitään ja toivotin hänelle menestystä siellä!

Kerron seuraavassa kirjoituksessani mitä muita suurempia ihmeitä tapahtui Orion Analytica’ssa työskentelyni aikoihin vapaa-ajallani. Kirjoituksen nimeksi sopii: Vapaa-ajan ihmeitä 1980

Nyt on teillä muilla vuoro kertoa mikä Raamatunkohta on alkanut elää jossain elämänne vaiheessa! 

Olkaapa ystävälliset, Sana on vapaa J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti