maanantai 10. joulukuuta 2012

Osa 10: Ihmeitä loppuvuonna 1972


Kerron ennen lupaamani aihetta mielenkiintoisen kertomuksen Leilasta
 

Evankelioimista syysiltana Stadissa, Rautatieaseman edustalla Postitalon puolella  

Olin luvannut Herralle todistaa hänestä Stadin kadulla kiitollisuuden osoitukseksi siitä, että hän oli antanut minulle kuusi (6) suurta rukousvastausta samana päivänä.

Siksi menin töiden jälkeen myöhään illalla evankelioimaan otsikon mukaiseen paikkaan. Olin sitä ennen rukoillut vierain kielin voimaa ja johdatusta reissulle, sillä jokainen evankelioimismatka on suuri hengellinen taistelu pimeyden henkivaltoja vastaan.

Pyhä Henki johdatti minut erään kivireunan vieressä yksinään istuvan surullisen, noin 70-vuotiaan harmaahiuksisen naisen luo. Ymmärsin jo ennen puheen alkamista, että hän oli alkoholisoitunut.

Kun puhuttelin häntä ystävällisesti, huomasin arvioineeni oikein. Hän kertoi olleensa koditon jo muutaman vuoden. Alkoholi oli syynä hänen kurjuuteensa. Hän oli pukeutunut likaisiin riepuihin.

Istahdin hänen viereensä ja kerroin olevani kristitty ja että Jumala rakastaa häntä yhtä paljon kuin muitakin ihmisiä, koska me kaikki olemme syntisiä hänen silmissään. Käytän naisesta nimeä Leila. Pyysin Leilaa kertomaan elämästään.


Hän alkoi kertoa teini-iästään. Hän oli syntynyt Stadissa ja oli noin 15-vuotiaana mennyt muutaman samanikäisen friidun ja kundin kanssa Sipooseen bailuihin. He saunoivat yhdessä ja kittasivat olutta sen verran, että tulivat humalaan.

Keskiyön aikaan, kun muut nuoret alkoivat harrastaa seksiä, Leila päätti mennä pienelle kävelylle metsään. Hänellä oli vain yöpuku yllään. Hän käveli jonkin aikaa pitkin erilaisia polkuja ja huomasi lopulta eksyneensä.

Silloin häntä alkoi paleltaa ja pelottaa. Hän päätti rukoilla apua ylhäältä:
”Oi rakas Jumala, olen eksynyt. Auta minua löytämään yösija, sillä palelen täällä metsän keskellä.”

Yhtäkkiä hän näki miten eräälle polulle hänen edessään alkoi loistaa valoa, vaikka tuuhea metsä oli muuten pimeä. Hän päätti mennä sille polulle. Polkua ikään kuin valaistiin sitä mukaa kuin hän käveli sitä.

Ei kauaakaan, niin polku johdatti hänet metsän keskellä olevaan puutaloon, jonka ikkunasta loisti valoa. Hän rohkaisi mielensä ja koputti talon ulko-ovea. Iäkäs naishenkilö, Irma, avasi oven ja sanoi ystävällinen sävy äänessään:
”Voi tyttö parka. Sinähän palelet. Tule sisälle lämmittelemään.”

 

Leila meni sisälle ja kertoi eksyneensä metsässä. Irma keitti hänelle kahvia ja sijasi hänelle vierasvuoteen. Irma kyseli samalla, että miten Leila oli eksynyt metsään. Leila ei tiennyt paikkaa, jonne hänen ystävänsä olivat hänet autolla vieneet. Kun hän kuvaili taloa, arvasi Irma, mikä talo oli kyseessä.

Kun Leila nukahti lämpimään vuoteeseen, hän näki satumaisen kauniin unen. Unessa hän oli eksynyt metsään. Rukoiltuaan hänen eteensä ilmestyi kultainen tie ja kaksi enkeliä, jotka pyysivät häntä kulkemaan kanssaan tuota tietä.

Leila lähti heidän mukaansa ja saapui paratiisiin. Siellä hän näki satumaisen kauniita hedelmäpuita, ruusupensaita ja kukkia kultaisen tien molemmin puolin ja ihasteli näkemäänsä. Kaikkein eniten häntä kiehtoi kaunis kultainen kruunu, johon oli upotettu erivärisiä upeita jalokiviä.

Tuo kruunu oli ilmassa hänen päänsä korkeudella. Se pyöri ja loisti kirkasta valoa. Leila kysyi enkeleiltä:
”Kenen tuo upea kruunu on?” Enkeli vastasi: ”Se on elämän kruunu, jonka jokainen Jeesukseen uskova saa, jos hän säilyttää uskonsa loppuun asti.”

Leila ajatteli, että heti kun enkelien silmä välttää, hän nappaa tuon kruunun ja kätkee sen helmoihinsa. Sellaista hetkeä ei tullut, vaan Leila heräsi. Aamun tullen Irma saattoi Leilan takaisin siihen taloon, jossa hänen kaverinsa olivat jo kaivanneetkin häntä.

- - -

Se oli mielenkiintoinen tarina Leilalta. Oli jo lähes keskiyö ja kun istuin tuon iäkkään naisen vieressä, alkoi minua hieman palella. Leila pyysi minua laulamaan hänelle jonkin kauniin hengellisen laulun. Aloin laulaa laulua: ”Jeesuksesta laulan, Jeesuksesta vaan. Hältä syyni suuret anteeks’ sain ja saan.”

Lauloin koko laulun monine säkeistöineen ja huomasin Leilan silmistä kyynelten virtaavan. Leila sanoi:
”Kyllä Jumala on todella paljon rakastanut maailmaa, kun hän uhrasi ainokaisen Poikansa meidän kurjien syntisten tähden.” Leila sanoi sen itkien ja purskahti itkuun.

Vasta silloin huomasin, että ympärillemme oli kerääntynyt suuri joukko laitapuolen miehiä seisoen etäällä. He tuijottivat minua ihmetellen. Yksi heistä sanoi:
”Huomaatteko kaverit, miten tuon nuorukaisen kasvoista loistaa valo. Hän on varmaan enkeli.”

Kerroin heille, että olen ihan tavallinen syntinen ihminen kuten hekin, mutta että Jeesus asuu sydämessäni ja hänen kirkkauttaan loistaa kasvoistani. Silloin he uskalsivat tulla lähemmäksi ja jatkoin todistamistani. Rukoilin Leilan ja muidenkin halukkaiden puolesta.

Asuin siihen aikaan Jeesus-kommuunissa keskikaupungilla 6 muun nuoren uskonveljen kanssa. Sinne ei saanut viedä yöksi ketään. Se oli sääntönä kaikille. Siksi sanoin Leilalle, että rukoilen hänen puolestaan. Profetoin hänelle:
”Rakas ihmislapsi, kestä vielä lyhyt aika ja säilytä uskosi, sillä Vapahtaja tulee pian noutamaan sinut pois tästä kärsimysten maasta.” 

Lauloin Leilalle seuraavan laulun, jossa kerrotaan siitä elämänkruunusta, josta hän oli nähnyt unta 15-vuotiaana ja kerroin tuon kruunun odottavan häntä siellä paratiisissa, jos hän sinnittelee uskossa loppuun asti: 

https://www.youtube.com/watch?v=5j9kWu6-Pt0


Kerroin tämän tosikertomuksen innoittaakseni kaikkia kristittyjä katuevankeliointiin ja yleensäkin evankelioimiseen kasvoista kasvoihin Pyhän Hengen johdossa. Silloin he saavat kokea yliluonnollisia ja unohtumattomia taivashetkiä ja lisäksi kuunnella ihmeellisiä ihmiskohtaloita, joissa Kaikkivaltiaan armollinen käsi on ollut voimallisesti mukana.

- - -


Nyt siirryn edellisessä kirjoituksessani lupaamaan aiheeseen

Esipuhe

Lupasin viime kirjoituksessa kertoa tästä aiheesta. Tämä liittyy uskonkuuliaisuuteen ja sen seurauksena sain vaeltaa Ilmestyksen Hengessä. Tilanteeseen sopivat Raamatunjakeet: Jer. 31:9 minä johdatan heitä, kun he kulkevat rukoillenja Ef. 1:17 anoen, että Adonai Yeshua HaMashiach’n Elohim, kirkkauden Isä, antaisi teille viisauden ja ilmestyksen Hengen hänen tuntemisessaan.

Kutsu juhliin

Minut oli kutsuttu Vapaaseurakunnan pikkujoulujuhlaan Suolikkaalle. Sen kutsun sain Jeesus-kommuunissa asuvalta kaverilta. Suolikas sijaitsee stadista Vihdintietä ajaen noin 30 km. Kokouspaikka oli siitä vasemmalla, noin 1 km päässä metsän halki mentäessä, Suolikas-nimisen järven rannalla oleva upea hirsihuvila. Tuo huvila oli talviasuttava ja niin tilava, että sinne mahtui kerralla hyvinkin noin 30 ihmistä. Olin luvannut osallistua juhlaan, vaikken tuontapaisista ihmistekoisista juhlista pitänytkään.

Pieni ongelma

Kun tilaisuus lähestyi, niin huomasin, ettei minulla ollut sopivia juhlahousuja, sillä olin jättänyt ainoat juhlahousut pesulaan ja saisin ne vasta juhlan jälkeen sieltä. Vapaakirkolliset ovat siistiä porukkaa ja jos olisin mennyt juhliin arkihousuissa, niin se kyllä olisi huomattu. Rukoilin tätä asiaa Herralta sanoen: ”Voi kunpa antaisit minulle jollakin tavalla rahaa housujen ostoon. Tilipäivään on vielä liian monta päivää ja rahat pitäisi saada tänään, sillä juhla on jo ylihuomenna.” Rukoiltuani mieleeni tuli ajatus ja pohdittuani tajusin sen tulleen Herralta. Se oli tämä: ”Leif, et ole muistanut kaveriasi Ristoa (peitenimi), joka on siviilipalveluksessa rajavartiolaitoksella, Lohjalla. Mene nyt ostamaan hänelle kaunis kortti ja kirjoita jotakin kannustavaa.” Olin todellakin lähes unohtanut Riston ja menin oitis ostamaan hänelle kortin. (Jälkeenpäin sain häneltä kuulla, miten tärkeä tuo kortti oli juuri silloin hänelle.)

Ongelman ratkaisu

Kun menin ostamaan korttia stadin keskustan ’nollapisteen’ Anttilaan oli jo varttia vaille sulkemisaika. Oli perjantai-ilta ja ostettuani kortin menin kassajonoon. Kun astuin askeleen jonossa eteenpäin ja kassalle oli matkaa vielä noin 10 m, tunsin astuneeni jonkin pienen paperitukon päälle. Kun katsoin sitä tarkemmin, oli se rullalle kääritty setelitukko, jossa oli 50 ja 10 markan setelit! Otin sen ylös, eikä kukaan jonossa joko huomannut sitä, tai sitten he luulivat rahojen pudonneen minulta(?) Kun nostin nuo rahat kuulin hiljaisen äänen sydämessäni sanovan ”Siinä on sinulle housurahat!” Olin revetä ilosta! HalleluYah!

Kun aikaa kaupan sulkemiseen oli vain vajaat 10 min ja olen aina hidas ostamaan vaatteita, niin rukoilin nopeasti Herraa auttamaan minua housujen ostossa. Kun kiirehdin housuosastolle, näin kauniin ruskeat housut olevan nostettuna housutelineiden päälle ja kuulin jälleen Herran hiljaisen äänen sanovan ”Kas siinä sinulle sopivat housut!” Otin ne ja katsoin kokoa: Juuri oikea koko ja sitten katsoin hintaa: 60 mk! Riensin kassalle ja ehdin vielä maksaa kortin ja housut ennen kassan sulkemista. HalleluYah!

Ylistystä ja outo näky

Kun tulin ulos katutasolle ja aloin kävellä Kaivokatua Makkaratalon vieritse Mannerheimintien suuntaan, niin ylistäessäni vierain kielin hiljaa sydämessäni Herraa äskeisestä valtavasta rukousvastauksesta, näin kadun toisella puolen vanhan miehen kävelevän vastakkaiseen suuntaan. Mies oli pukeutunut Kalevala tyyppiseen asuun ja hänellä oli pitkä tuohitorvi olallaan. Katsellessani outoa näkyä minulle annettiin profetia eli selkeä viesti taivaasta ja se kuului: ”Huuda täyttä kurkkua, älä säästä, korota äänesi niin kuin pasuuna, ilmoita minun kansalleni heidän rikoksensa ja Jaakobin huoneelle heidän syntinsä!” Muistin tuon olevan Jesajassa ja sanoin sydämessäni Herralle: ”Tuo profetia on juutalaisille. Onko tässä joku juutalainen lähistöllä, jolle se on tarkoitettu?” Kun olin tuon kysymyksen esittänyt, niin näin erään noin 50-vuotiaan tummanruskeaan raitapukuun pukeutuneen miehen kulkevan ensin ohitseni ja sitten kävelevän ikään kuin ajatuksissaan takaperin ja törmäten minuun. Juuri silloin kuulin Herran sanovan: ”Tässä!

Syntisen nuhtelua

Mies pyysi anteeksi. Aloin puhutella häntä ja kerroin, että minulla on hänelle tärkeää asiaa. Hän oli hämmästyneen näköinen, kun sanoin jokaisen meistä tekevän tavalla tai toisella syntiä, mutta että meillä on Puolustaja Isä Jumalan luona, Jumalan Poika Jeesus Kristus, joka on meidän syntiemme sovitus. Hän sanoi: ”Olen mooseksenuskoinen.” Silloin tiesin hänen olevan juutalainen. Kysyin tuon ruskeasilmäisen miehen nimeä. Hän sanoi olevansa Mikael. Sanoin rukoilevani hänen puolestaan syntien anteeksiantoa.

Minulla ei ollut sydäntä alkaa ’huutaa syntien tekemisestä täyttä kurkkua’ tuolle ystävälliselle miesparalle ja siitä syystä esitin asian tuolla tavalla, vaikka tiesin Herran tarkoittaneen ’jämäkämpää’ nuhtelua. Mies vain hymyili ja kiitti lupauksestani. Rukoilinkin hänen puolestaan pitemmän aikaa. En tiedä miten Herra häntä myöhemmin käsitteli. Toivottavasti Herra johdatti hänet pelastukseen!

Housujen sovitus

Kun tulin kotiin ja sovitin housuja, niin totesin niiden olevan kuin räätälin tekemät juuri minulle! Olin kuin puulla päähän lyöty kaiken sen ihmeen jälkeen, mitä olin saanut kokea. Kerroin niistä kaikille asuinkavereilleni ja hekin olivat ihmeissään, vaikka suuretkaan ihmeet eivät suinkaan olleet harvinaisia keskuudessamme.

Juhla Suolikkaalla

Juhlaan tuli, kuten arvelinkin paljon nuoria stadin vapiksesta ja kaikki olivat huolella pukeutuneita. Mä kerroin sielläkin uskoville siitä ihmeestä, mikä liittyi housujeni ostoon.

Profeetan titteli

Asuinkaverini alkoivat nimittää minua profeetaksi tuon ja aiempienkin tapausten johdosta. Sain kerran jopa postikortin jossa luki: Profeetta se-ja-se. J
- - -
Ensi kerralla kerron aiheesta: Ihmeitä alkuvuonna 1973.

On taas tullut aika kullekin teistä kertoa, mikä Raamatunkohta on aivan erityisesti puhutellut jossakin elämän vaiheessa!

Olkaapas hyvät, olen pelkkänä korvana J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti