perjantai 14. joulukuuta 2012

Osa 11: Ihmeitä alkuvuonna 1973

Esipuhe

Kerron nyt mielenkiintoisesta seikkailusta, jonka tein vuoden 1973 alussa. Sille sopiivat perusteluksi seuraavat Adonai Yeshuan varoitukset ja apostoli Paavalin neuvo Timoteukselle: Mark. 12:24 Yeshua sanoi heille: "Ettekö te siitä syystä eksy, kun ette tunne Kirjoituksia, ettekä Elohimin voimaa?ja 2. Tim. 3:15 ja koska jo lapsuudestasi saakka tunnet pyhät Kirjoitukset, jotka voivat tehdä sinut viisaaksi, niin että pelastut uskon kautta, joka on HaMashiach Yeshuassa. Huomasin näet eräiden uskovien kaverieni eksyneen kavaliin harhaoppeihin ja päätin tehdä voitavani, etten itse eksyisi. Sovin Jeesus-kommuunissa asuvien kavereitteni kanssa, että menen tutkimaaan Raamattua stadin Vapaakirkon omistamaan talviasuttavaan hirsihuvilaan enintään 2 kk ajaksi tammikuun alusta alkaen.

Olin sitä ennen jo irtautunut työstäni Oy Strömberg Ab:ssa ja päättänyt lukea koko Raamatun kannesta kanteen ääneen läpi ja tehdä siihen 12:lla eri puukynävärillä eri aiheiden alleviivauksia ja sitä varten varasin aikaa 2 kk. Sain siksi ajaksi käyttööni tuon hyvän ja rauhallisen, luonnon keskellä sijaitsevan paikan. Olin käynyt siellä jo edelliskesänä ja viihtynyt siellä. Minun ei tarvinnut maksaa siitä mitään vuokraa, mutta sen sijaan minun piti viedä sinne kaikki se polttoöljy ja lamppuöljy, mitä siellä tarvitsin tuona aikana, samoin ruoka. Niinpä soitin muistaakseni Takkulantien huoltoasemalle ja tilasin sieltä etukäteen 2 isoa 200 L tynnyriä kevyttä polttoöljyä ja varmistin, että siellä on myös 10 L lamppuöljykanisteri ennen kuin matkustin sinne bussilla. Sovin etukäteen myös noiden tarvikkeiden kuljetuksesta tiettynä iltana perille.

Esteen pois raivaaminen

Kun menin Takkulan huoltoasemalle niin, ostin tarvittavat kuivamuonat ja maksoin ne polttoöljyt ja lamppuöljyn. Autokuski, jonka piti viedä nuo tavarat kanssani Suolikkaan järven toiseen päähän, sanoi ettei jaksa enää ajaa, koska viikko on ollut niin raskas ja hänen pitää vielä tyhjentää iso autokuormallinen tavaraa huoltoasemalle tänä iltana. Ymmärsin tilanteen ja lähetin pikarukouksen ylös sanoen: ”Voi Herra en voi palata enää stadiin tänä iltana, koska bussia ei enää kulje iltamyöhään ja ulkona on kova pakkanen. Auta minua taivuttelemaan tuo mies kaikesta huolimatta ja auttamaan minua. Kiitos!” Sitten puhuttelin ystävällisesti miestä ja sanoin: ”Sovitaanko niin, että minä autan sinua purkamaan tuon ison kuorman tänne huoltoasemalle ja autan sinua myös minun tarvikkeitteni kuormaamisessa autoosi ja niiden pois purkamisessa Suolikkaalla?” Hetken mietittyään hän suostui J HalleluYah!

Kuutamourakointia

Kun saimme sen ison kuorman purettua ja lastattua minun tarvikkeeni autoon, oli kello jo liki 22 illalla. Ajoimme Suolikkaan järven toiseen päähän ja purimme kaikki tavarani järven jäälle. Kiitin ja hyvästelin miehen, jolle olin jo maksanut rahdista ja vielä enemmän kiitin Herraa siitä, että oli upea kuutamo, eikä järven paksun jään päälle ollut vielä satanut lainkaan lunta! Jos olisi satanut, en olisi jaksanut pyöritellä noita painavia metallisia öljytynnyreitä jäätä pitkin tuon lähes kilometrin matkan Huvilalle asti! Kuu valaisi yllättävän hyvin järven jään! Pyöritin tynnyreitä vuorotellen noin 100 m ja siirsin sitten kuivamuonapussejani ja muuta tavaraani, kuten Raamattukassia, muistiinpanovälineitä, yöasua ja muuta tarvittavaa sen saman 100 m kerrallaan. Yhteensä matkasta tuli siis varsin pitkä, koska jouduin tekemään monta lyhyttä matkaa edestakaisin. Muistan vielä miten jää narisi kumahtavin äänin painavien metallisten öljytynnyrien alla, mutta tiesin sen kestävän, koska Uudellamaalla oli ollut reilun viikon ajan kova pakkanen.

Hikisenä perillä

Sain lopulta aamuyön tunteina kaikki tavarat perille ja pyöritin öljytynnyrin sille tehdylle telineelle ja toisen sen viereen varalle. Olin hiestä märkä, mutta silti sormiani paleli kovan pakkasen vuoksi. Vein lamppuöljyn, kuivamuonat ja muut tavarat huvilaan sisälle ja laitoin heti tulta takkaan ja lämmittelin kohmeisia käsiäni, koska sinä iltana pelkkä öljylämmitin ei olisi lämmittänyt edes tuon ison huvilan katonrajassa olevaa makuulaveritasannetta riittävästi niin, että siellä olisi voinut nukkua palelematta. Alussa huvilassakin oli niin kylmä, että hengitettäessä tuli huurua. Pidin visusti ulkovaatteet ylläni. Laitoin heti myös öljylämmittimeen tulen. Kesti parisen tuntia, ennen kuin menin levolle rappuja pitkin ylälaverille ja asetuin kylki kiinni lämmintä muuria vasten monen peiton alle. Nukuin lähes koko sen päivän, sillä edellisiltainen ja öinen työ oli saanut minut hikiseksi ja lopen väsyneeksi.

Luku-urakka alkoi

Suunnittelin aikataulun, jota tulin noudattamaan seuraavasta päivästä alkaen seuraavien viikkojen ajan. Aamulla mekaaninen herätyskello soi klo 8. Käyn ulkovessassa, nautin kevyen aamupalan ja pidän pienen rukous- ja palvontahetken. Sitten alan klo 9 lukea Raamattua ääneen alusta alkaen ja samalla alleviivaan sitä 12:lla eri värillä aiheen mukaan aina klo 12 asti ja sitten pidän tunnin tauon, nautin kevyen välipalan ja käyn ulkovessassa. Sitten jatkoin Raamatunlukua välillä klo 13-16 ja taas pidin tunnin teetauon ja rukous- sekä ylistyshetken. Sen jälkeen luin jälleen klo 17-20 välisen ajan. Sitten käynti vessassa, lyhyt rukous- ja palvontahetki ja sitten levolle. Huomasin senkin ihmeen, että kun olin saanut ne tynnyrit pyöriteltyä paljasta jäätä pitkin, niin heti seuraavana päivänä alkoi rankka lumisade, mikä olisi paljon vaikeuttanut tynnyrien pyörittelyä. Kiitos siitäkin Herralle! Päivät kuluivat ja venyivät viikoiksi. Etenin projektissani. Oli niin ihanan hiljaista olla ja etenkin nukkua siellä erämaan keskellä, jossa ei juuri muuta öisin nähnyt, kuin kuun valoa. Parin viikon kuluttua tuli päiväsaikaan muuan kaverini käymään ja vietti viikonlopun siellä. Nukuimme makuulaverilla ja juttelimme lähes läpi yön. Sitten sain jälleen jatkaa projektiani pari viikkoa kunnes sinne tuli muuan minulle aiemmin tuntematon vapaaseurakunnan veli pariksi päiväksi. Sekin tapahtui viikonloppuna. Hän kertoi aina syövänsä kaikki ruuat kylmänä, sillä lämpiäähän ne vatsassa kuitenkin, hän päätteli J

Yöllinen vierailu

Eräänä päivänä oli ollut varsinainen lumimyräkkä ja kova tuuli, jota jatkui yöhön saakka. Olin juuri saanut sen päivän luku-urakan vietyä loppuun ja asettunut makuulle, niin kuulin kevyen koputuksen ulko-oveen. Ihmettelin, että kuka ihme voi tulla sinne arkena näin yömyöhään? Kysyin: ”Kuka siellä?” Kuulin vastauksen: ”Esa täällä!” Hänkin oli yksi uskonveli Jeesus-kommuunista. Avasin oven ja toivotin kaverin lämpimästi tervetulleeksi kysyen samalla, että miten hän löysi perille tuollaisessa lumimyrskyssä? Hän kertoi olleensa iltapäivällä rukouksessa ja nähneensä ilmestyksen. Ilmestyksen mukaan hänen piti vielä sinä iltana lähteä tietyllä bussilla Vihdintietä ja jäädä 30 km:n merkkipylvään kohdalla siitä pois, kävellä tien vasemmalla puolen olevan metsän läpi lähes 1 km matkan ja sitten järven yli tuolle huvilalle, jossa hän ei ole koskaan aiemmin edes käynyt! Kysyin, että miksi ihmeessä hänen piti se tehdä? Hän sanoi, että Herra käski häntä tuomaan minulle jotakin, jonka hän salaa laittoi kaappiin ja sanoi, että saan katsoa sitä vasta kun hän lähtee pois(?) Hän lähti saman tien ja sanoi ehtivänsä vielä viimeisellä bussilla stadiin.

Tuliaiset

Menin uteliaana katsomaan, mitä hän minulle oli tuonut. Yksi ainoa iso vihreä omena! Minua hymyilytti se ja jälkeenpäin vitsailinkin hänelle, että olisit nyt tuonut edes kilon niitä, mutta hän sanoi, että Herra sanoi, että vie yksi iso vihreä omena Lefalle ja hän tahtoi olla kuuliainen. Oletan tuon koko reissun olleen pelkästään uskon koetus Esalle, sillä minulla oli kyllä mielestäni sellaistakin kuivamuonaa, kuten rusinoita ja kuivia hedelmiä, joista sain riittävästi tarvittavia vitamiineja, joten tuo iso omena oli siinä mielessä melko tarpeeton. Toki kiitin siitäkin Herraa! Esa oli siinä kuuliainen ja Herra johdatti häntä sen jälkeen ihmeellisellä tavalla lähetystyöhön moneen eri maahan. Olen laatinut kartan Suolikkaan järvestä ja esittänyt siinä huvilan sijainnin ja Vihdintien, joka muuttuu järven lähistöllä Vanhaksi Porintieksi. Näet kartan liitteenä alla.

Kerron ensi kerralla lisää niistä suurista hengellisistä kokemuksista, joita sain kokea sen 2 kk:n aikana, jonka vietin huvilalla. Sen nimeksi sopii: Yövierailuja alkuvuonna 1973.

Nyt on muilla osallistujilla vuoro kertoa omista mieleen jääneistä kokemuksista, jotka liittyvät Raamatun elävän Sanan opetuksiin.
Olkaa hyvät, olen kuulolla J
Liitekuva: (klikkaa kerran sitä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti