torstai 27. joulukuuta 2012

Osa 15: Adonain antama asunto

Esipuhe

Kerroin edellisessä kirjoituksessani, että tänään on aiheena se, miten Adonai Yeshua auttoi minua saamaan asunnon. Olin 30.9.1975 tilanteessa, että seuraavan päivän aikana minun piti muuttaa pois Vähäntuvantien varrelta, Helsingin Konalasta. Olin jo sanonut asunnon irti 1.9. ja olin rahaton 30.9. Minulla oli vain 3 käyttämätöntä leimaa bussikortissa. Rukoilin Herralta johdatusta, mitä tehdä. Raamatunjakeiksi sopii hyvin: ”Minä johdatan heitä, kun he kulkevat rukoillen.” Jer. 31:9b jaJokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, valkeuksien Isältä, jonka tykönä ei ole muutosta, ei vaihteen varjoa.” Jaak. 1:17

Pelastusarmeijan IV osasto

Sain sydämelleni mennä iltakokoukseen (muistaakseni) Pursimiehenkadulla olleeseen Pelastusarmeijan IV:en osastoon, mikä oli naisosasto. Joka tapauksessa se sijaitsi liki Viiskulmaa. Kokouksen lopulla muuan vanhempi naisupseeri tuli pyytämään minua rukousalttarille. Sanoin, että kiitos mielelläni! Alttarilla hän kysyi, mitä aiheeni koskee? Vastasin: ”Sydämeni on kyllä puhdas ja minulla on asiat kunnossa Herran kanssa, mutta olen sellaisessa tilanteessa, että huomenna minun pitää muuttaa pois asunnostani, eikä minulla ole lainkaan rahaa, asuntoa, eikä työpaikkaa. Te elätte vaatimattomasti, enkä pyydäkään teiltä taloudellista apua. Pyydän ainoastaan, että rukoilette Herraa auttamaan minua saamaan asunnon huomenna ja työpaikankin mahdollisimman pian. Kiitos!” Nainen rukoili asioitteni puolesta.

Ihmeellinen yö!

Kun palasin nukkumaan viimeisen yön asunnollani, tunsin vuoteeseen mennessäni jonkin ennen kokemattoman Voiman Hengen laskeutuvan pääni päälle, menevän hitaasti pääni kautta sydämeni kohdalle ja alkavan säteillä sieltä kuin pienoisaurinko kaikkialle kehooni(?) Tätä jatkui koko yön, joten en voinut nukkua, eikä minua edes nukuttanut, sillä sain kokea virvoitusta tuon Voiman Hengen kautta. Uskon sen Pelastusarmeijan upseerin rukoilleen puolestani uskonrukouksen, johon Herra alkoi nyt vastata näin. Hän ilmeisesti rukoili myöhään yöhön, sillä muutoin tuo ihme ei ole selitettävissä.

Yllättävä puhelinsoitto

Kun olin peseytynyt ja pakannut tavarani yhteen pieneen laukkuun, soi puhelin. Koska vuokranantajani oli mennyt töihinsä, niin vastasin puhelimeen. Soittaja oli eräs tuttu uskonveli, Leonard (Leo), josta en ollut kuullutkaan mitään pitkiin aikoihin. Hän sanoi olleensa vaimonsa kanssa rukouksissa ja kysyneen Herralta, että kenelle heidän tulisi soittaa asiansa vuoksi. Herra oli sanonut, että Lefalle. Sain kuulla heidän asuneen Hesassa, Fredalla jo jonkin aikaa. Noin vuosi sitten, kun olin nähnyt heidät viimeksi, he asuivat Turussa, erään omakotitalon pihamökissä. Leo pyysi minua tulemaan välittömästi Fredalle erääseen osoitteeseen liki Arkadiankatua. Lähdin heti matkaan.

Ensin Leon taustasta


Hänen uskoontulonsa oli todella erikoinen. Hänet oli noin 25 vuotta aiemmin tuomittu elinkautiseen murhasta. Eräs mies oli pilkannut häntä ja Leolla kun oli poikkeuksellisen syttyvä temperamentti, niin hän ampui miehen. Leo oli noin 170 cm pitkä, jäntevä ja nopea. Tuomiota ei suinkaan lieventänyt se, että hän oli Turun vankilassa ampunut lisäksi vartijansa tämän omalla aseella, koska tämäkin oli pilkannut häntä. Sen seurauksena Leo passitettiin Kakolan vankimielisairaalaan, jossa hänet teljettiin varmuusselliin ja pistettiin vielä pakkopaitaan, ettei tulisi lisää ruumiita. 

Leo koki, että kaikki ihmiset vihaavat häntä ja siksi hänkin alkoi vihata kaikkia. Siellä sellissä ollessaan hän kuuli välillä hätähuutoja muista selleistä, kun joitakin vankeja kidutettiin. Kerran jotakin engelsmannia vedettiin jaloista rappuja alas niin, että tämän pää kolahteli kivirappuihin. Miestä pidettiin vakoojana. Erään kerran kun joku ulvoi karmealla tuskanhuudoilla, Leo tunsi pian sen jälkeen nenässään palaneen lihan hajua. Ilmeisesti jotain vankia oli kidutettu kuumalla esineellä(?)

Leo arveli pian jonkun tulevan kiduttamaan myös häntä. Eräänä aamuna kun hän jo oli hereillä, hän tunsi voimakkaan kouraisun sydämessään ja arveli kuolevansa sydänkohtaukseen. Vasta siinä tilassa hän ajatteli, ettei hän ole vielä valmis kuolemaan ja laittoi kätensä ristiin. Kun hän katsoi ristissä olevia käsiään, olivat ne pikimustat ja hän kuuli jonkun olennon selvästi sanovan ”Katso murhaajan kädet!” Silloin vasta hän tajusi olevansa murhaaja ja alkoi valtavissa tunnontuskissa anomaan armoa Herralta! Pian hän tunsi valtavan Rakkauden ja Armon Hengen tulevan selliinsä ja täyttävän hänet kiireestä kantapäähän. Hän tajusi Herran tulleen hänen selliinsä ja armahtaneen häntä. Sitten hän käski vartijaa lähettämään vankilapastori heti hänen luokseen, jotta tämä kertoisi, miten tullaan uskoon. Pappi tuli paikalle ja kertoi, että se tapahtuu synnit tunnustamalla ja vastaanottamalla Jeesus Vapahtajaksi. Leo teki niin ja tuli uskoon. 

Pian kaikki Kakolassa huomasivat sen valtavan muutoksen, mikä Leossa oli tapahtunut! Ensimmäistä kertaa Leo alkoi hymyillä ja osoittaa kiitollisuuttaan vartijoita ja muita kohtaan. Henkilöstö veti sen johtopäätöksen, että Leo on nyt lopullisesti ja hienolla tavalla seonnut, kun on kajahtanut uskoon ja alkanut käyttäytyä ihmisiksi! Herra armahti Leoa niin, ettei häntä kidutettu kertaakaan. Myös hänen tuomiotaan lyhennettiin ja hän avioitui heti siviiliin päästyään. Hän sai ihanan uskovan neidin, Kertun vaimokseen ja heille syntyi poika, joka sai nimekseen Toivo. Leo työskenteli noin 25 vuotta erilaisilla rakennustyömailla ja todisti rohkeasti Herrasta Jeesuksesta, vaikka häntä toisinaan pahoinpideltiin sen johdosta. En ole koskaan tavannut niin täysin elämäänsä Herralle pyhittänyttä uskonveljeä, kuin Leo oli koko sen ajan, jonka hän eli vankilasta vapauduttuaan! Hänessä toteutui kirjaimellisesti apostoli Paavalin opetus: (2. Kor. 5:17) "Siis, jos joku on HaMashiach'ssa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut."

Asunto ja työpaikka Herralta!

Tultuani sovittuun osoitteeseen Fredalla, minua odotti yllätys! Leo kertoi toimineensa vaimonsa kanssa erään uskovan vanhemman sisaren hoitajana tuossa samassa asunnossa jo jonkin aikaa. Nainen, nimeltä Hilja oli jaloistaan halvaantunut isokokoinen nainen. Leo ja Kerttu olivat jonottaneet Turusta uutta vuokra-asuntoa eräästä juuri valmistuneesta kerrostalosta ja heille oli äskettäin soitettu, että heidän pitää mennä Turkuun allekirjoittamaan vuokrasopimus viimeistään 1.10. muistaakseni klo 16 mennessä eli sinä päivänä, kun minä menin Leon ja Kertun luo, tai muutoin asunto menee seuraavalle jonottajalle. Silloin Leo ja Kerttu olivat rukoilleet Herraa osoittamaan joku luotettava uskonveli, joka voi ottaa Hiljan kotihoidon työkseen ja Herra oli suositellut minua. Vasta tuolloin kerroin oman elämäntilanteeni, jota he eivät tienneet! Silloin me kaikki tiesimme Herran olevan todella tämän asian takana ja otin työn. Sain luonnollisesti myös asua kaksion toisessa huoneessa. Leo ja Kerttu matkasivat junalla Turkuun hyvissä ajoin ja saivat sen asunnon.

Täysi ylöspitokin järjestyi!

Minun tehtäväni oli toimia kotipappina, nostaa Hilja sohvalta joka ilta vuoteeseen ja nostaa hänet joka aamu vuoteesta sohvalle. Asunnolla kävi muuan uskonsisar kahdesti päivässä. Hän osti ruokatavarat, laittoi niistä maittavan aterian kahdesti päivässä meille kaikille, siivosi asunnon ja käytti Hiljaa vessassa ja sopivin ajoin myös kylvyssä. Minä luin Raamattua Hiljalle ja keskustelimme uskonasioista. Hilja oli varsinainen uskonveteraani ja todellisuudessa minä opin hänen kauttaan paljon enemmän kuin hän minun kauttani. Rukoilimme paljon päivän mittaan. Hilja oli jonottamassa Koskelan sairaskotiin ja hän saikin sieltä paikan vajaan 2 viikon kuluttua muutostani häntä hoitamaan hänen vuokrakaksioonsa.

Hilja nukkui pois

Kävin tapaamassa Hiljaa siellä sairaskodissa ja Hilja kertoi, että hänet oli pakotettu syömään voimakkaita kipulääkkeitä, vastentahtoisesti. Oltuaan vain noin viikon Koskelan sairaskodissa tapahtui seuraava ihme: Lahja Hursti (Veikon vaimo) oli saanut ilmestyksessä käskyn ottaa ehtoollisleipää ja viiniä ja viedä ne Hiljalle Koskelan sairaskotiin. Lahja rukoili Hiljan puolesta tarjosi vielä Pyhän Ehtoollisen hänelle. Hilja nukkui pois seuraavana yönä! Noin tarkka oli Herran ajoitus vanhurskaalle palvelijattarelleen!

Teollisuusvartijana

Sain työn STV:n teollisuusvartijana Elannon Autohalleilta, jossa hommassa toimin 20.10.-30.12.1975. Kerron vasta seuraavassa kirjoituksessa, minkä valtavan ihmeen Herra teki Hiljan pojalle, Samuelille ja minkä valtavan ihmeen Herra teki minulle jouluaattona 24.12.1975 ja miten Herra sitten johdatti minut ihmeellisellä tavalla Turun Paattisiin. Kirjoituksen nimeksi sopii: Joulukuun 3 ihmettä 1975.

Nyt on jälleen se hetki illasta, jolloin muut kertovat mikä Raamatunkohta kutakin on puhutellut jossain elämän vaiheessa.  
Olen uteliaana kuulolla J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti